Spring naar content

De coöperatie

Word lid van de coöperatie urbike en neem actief deel aan de ontwikkeling van een sociaal en solidair bedrijf. Laten we samen de overgang naar duurzame en menselijke steden versnellen!

Play Video

Ondersteund door een coöperatief bedrijfsmodel toont urbike aan dat het mogelijk is logistieke innovatie te combineren met operationele efficiëntie en de garantie van respectvolle arbeidsomstandigheden die zingeving, plezier en trots genereren voor iedereen.

Nieuw opgehaald kapitaal (in 2022)

In 2022 streven we € 500.000 op te halen aan burgerkapitaal.

Sluit je aan bij het peloton en help mee de opschaling van urbike te financieren!

Dankzij het Tax Shelter scale-up kunt u profiteren van een belastingvermindering van 25% op het geïnvesteerde bedrag. Meer informatie over het mechanisme is hier beschikbaar.

urbike__TMK4298_light

Sluit u aan bij de 300 coöperanten van urbike en breng uw stem in door lid te worden van een coöperatie die volledig deel uitmaakt van de sociale economie.

  • Een participatieve manier van besturen gebaseerd op het principe 1 persoon = 1 stem!
  • Een coöperatie die is erkend door de Conseil National de la Coopération (CNC) en is verkozen tot winnaar van de prijs Sociale Economie 2020
  • Tot 6% van de dividenden op de jaarlijkse winst van de coöperatie.
  • Een concreet en pragmatisch engagement voor een duurzame en efficiëntere mobiliteit, waarbij mens en natuur centraal staan.

Er zijn verschillende soorten coöperanten. Investeer in het urbike project volgens uw profiel.

  • Medewerkers aandelen (aandeel B) voor alle medewerkers van urbike, de prijs van een aandeel is €50
  • Sympathisanten aandelen (aandeel D) voor iedereen die de filosofie van urbike steunt, de prijs van een aandeel is €100
  • Partner aandelen (aandeel C) voor urbike's klanten en leveranciers, de prijs van een aandeel is €500

In 2022 dagen we onszelf uit om € 650.000 aan kapitaal op te halen om de opschaling van onze activiteiten tot 2026 te financieren.

Bovendien komt dit kapitaal in aanmerking voor het Tax Shelter-mechanisme, waardoor beleggers bij hun volgende belastingaangifte kunnen profiteren van een onmiddellijke en systematische belastingvermindering van 25% op het geïnvesteerde bedrag! Meer info hier (Tax Shelter scale-up).

urbike__TMK4739_light
finance_solidaire

Urbike heeft het Financité & FairFin label gekregen.

Het Solidaire Financiering label bevestigt dat het geplaatste kapitaal activiteiten financiert die sociaal en/of ecologisch nut genereren. Het label garandeert ook dat de belegger transparante en volledige informatie ontvangt.

Voor meer informatie over het financiële product nodigen wij u uit om onderstaande informatienota te raadplegen. Voor meer informatie over het label, bezoek de website solidairefinancieringslabel.be

Wilt u helpen om de zachte mobiliteit te promoten en om lokale jobs te creëren?
Word coöperant!

Urbike lanceert zijn derde oproep tot financiering. Of u nu burger, investeerder, klant, leverancier, publieke of private speler bent, word coöperant van urbike!

Leden van de RvB

Samen zetten de bestuurders zich in om de onderneming te helpen haar strategie te optimaliseren op een duurzame, verantwoorde en globale manier.

Vandaag bestaat de raad van bestuur van urbike uit 6 door de algemene vergadering gekozen bestuurders en 1 permanente gast. Van de 6 directeuren zijn er 4 actief in het dagelijks bestuur van de coöperatie.