Spring naar content

De coöperatie

Ondersteund door een coöperatief bedrijfsmodel toont urbike aan dat het mogelijk is logistieke innovatie te combineren met operationele efficiëntie en de garantie van respectvolle arbeidsomstandigheden die zingeving, plezier en trots genereren voor iedereen.

Play Video

Word lid van de coöperatie urbike en neem actief deel aan de ontwikkeling van een sociaal en solidair bedrijf. Urbike verbetert de mobiliteit en levenskwaliteit in Brussel, Antwerpen, Luik en binnenkort ook in andere steden in het noorden en zuiden van het land.

Door coöperant te worden, steunt u een pragmatische aanpak om te sensibiliseren, te experimenteren en projecten op te starten ten voordele van een duurzame, efficiëntere mobiliteit die de mens en de natuur centraal stelt. Ten slotte zult u deel uitmaken van een structuur met een participatief beheerssysteem waarin elke stem telt!

urbike__TMK4298_light

Sluit u aan bij de 300 coöperanten van urbike en breng uw stem in door lid te worden van een coöperatie die volledig deel uitmaakt van de sociale economie.

  • Een participatieve manier van besturen gebaseerd op het principe 1 persoon = 1 stem!
  • Een coöperatie die is erkend door de Conseil National de la Coopération (CNC) en is verkozen tot winnaar van de prijs Sociale Economie 2020
  • Tot 6% van de dividenden op de jaarlijkse winst van de coöperatie.

Er zijn verschillende soorten coöperanten. Investeer in het urbike project volgens uw profiel.

  • Sympathisanten aandelen voor iedereen die de filosofie van urbike steunt, de prijs van een aandeel is €100
  • Partner aandelen voor urbike's klanten en leveranciers, de prijs van een aandeel is €500

In 2021, zullen we maximaal EUR 500.000 ophalen.

urbike__TMK4739_light
urbike_labelfinancitefairfin

Urbike heeft het Financité & FairFin label gekregen.

Het certificeert dat het in urbike geïnvesteerde kapitaal activiteiten financiert die sociale en/of milieuvoordelen opleveren op basis van maatschappelijke criteria.

Leden van de RvB

Samen zetten de bestuurders zich in om de onderneming te helpen haar strategie te optimaliseren op een duurzame, verantwoorde en globale manier.

Vandaag bestaat de raad van bestuur van urbike uit 5 door de algemene vergadering gekozen bestuurders en 1 permanente gast. Van de 5 directeuren zijn er 4 actief in het dagelijks bestuur van de coöperatie.