Spring naar content

Opleiding

Fietslogistiek

Urbike heeft een gedegen expertise in cyclo-logistiek en talrijke referenties voor opleidingen voor het besturen en gebruiken van cargofietsen voor professionals. We bieden opleidingen voor het beroep van fietskoerier aangepast aan de behoeften van het bedrijf.

Rijden, manoeuvreren, parkeren

Algemene bediening van een cargofiets, afstellen en houding, vitesses en elektrische ondersteuning leren kennen, manoeuvreren op een veilig terrein, parkeren en vastzetten van de fiets, goede reflexen en gedrag in het verkeer. De training kan worden aangepast aan specifieke behoeften.

Voorbereiden, laden en de juiste tools gebruiken

Het werk van een fietskoerier vereist een breed scala aan technische (en sociale) vaardigheden, zoals het voorbereiden, behandelen en controleren van goederen, het laden en lossen van goederen, operationele managementtools en klantprocedures, enz. Ook hier kan de training op inspelen.

Een basis fietsmechaniek

Een kennismaking met fietsmechanica is belangrijk voor het werk: bandenspanning, binnenbanden vervangen, remmen afstellen, remblokjes en remschijven vervangen, enz.

Veiligheid eerst

Onze trainingsprogramma's zijn gericht op veiligheid. Leer de beste praktijken voor veilige verplaatsingen. Van rijden in de stad tot verkeersmanagement, je team zal klaar zijn om met vertrouwen de weg op te gaan.

Ken het materiaal

Diepgaande kennis van het materiaal is de sleutel voor een goed gebruik. Onze experts kennen de geavanceerde functies van de fietsen.

Minder stress, minder slijtage

Door volledig te begrijpen hoe uw cargofietsen werken, kan uw team ze efficiënter gebruiken. Dit vertaalt zich in een aanzienlijke vermindering van slijtage van het materiaal, waardoor u de onderhoudskosten kunt optimaliseren en tegelijkertijd kunt bijdragen aan de duurzaamheid van uw activiteiten.

Geïnteresseerd?

Onze trainingen kunnen worden aangepast aan uw professionele behoeften. Neem contact met ons op via academy@urbike.be om je wensen te bespreken!